Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 05. 31.     Ninaa    Egyéb kategória     0 komment

Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok ember számára ismerős ez a hat hete folyó Amber Heard és Johnny Depp ügye, amiben a színész beperelte egykori feleségét 50 millió dollárra rágalmazás miatt (Amber is visszaperelte őt 100 millió dollárra.). Amber ugyanis írt egy posztot még 2018-ban a Washington Post oldalára, amiben “szexuális áldozatként” mutatta be magát. Konkrét nevet nem írt vagy mondott, de természetesen az akkoriban elvált nő legutolsó kapcsolatára gondolt mindenki, azaz Johnny Deppre.

Nehéz erről írni, mert a bántalmazás legyen fizikai, verbális, szellemi, mentális nem egy egyszerű téma. A #metoo mozgalom azonban nagyon el van túlozva. Nagyon védjük a női nemet, de nem mindig a mi oldalunkon van az igazság. A férfiak is ugyanúgy lehetnek áldozatok. Mondom ezt nőként. Ahogyan azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a bántalmazottnak legyen az Nő vagy Férfi, ki kell állnia magáért és elmondania történetét, amikor készen áll rá. Valamint a legfontosabb! Amint bármiféle bántalmazást észlel valaki, fusson, meneküljön minél messzebb. Nem szabad sokáig húzni a feljelentést vagy távolsági tartás kérését, mert attól csak rosszabb lehet a helyzet (pl. két év elteltével már nem biztos, hogy hisznek neked).

De kezdjünk bele ebbe a cikkbe.

Amber és Johnny kapcsolata

A tárgyaláson elég szép számban összegyűltek olyan dolgok, ami a toxikus kapcsolatukban történhettek. Volt ott “hitvesi ágyba kakilás”, csak úgy viccből, amit a kutyára is kent Amber. Voltak ott drogok, piák, bulik, hangfelvételek, videók, amiket egy áldozat még készíthet is, hogy tudja bizonyítani, hogy tettlegességig fajultak a dolgok. Azonban az, hogy csak ezek vannak és a sérülésekről semmi orvosi lelet nincs, eléggé kétségbe vonja a tényeket.

A sérülések, amit egymásnak okoztak (elvileg)

Akadt nem is egy: például Amber arca, amit elvileg Johnny annyiszor ütlegelt meg a vaskos és bazinagy gyűrűvel ellátott kezeivel, hogy azt elmondani nem lehet. Mégis “csak” kék-lila “foltok” (szerintem sminkek) voltak megtalálhatóak a nő arcán. Na nem úgy értem ezt, hogy eltüntette a nagyobb hegeket, sebeket, duzzanatokat, mert azt ezen elmondások alapján szinte lehetetlen, de készíteni egy-két foltot, nem nehéz, főleg ha van egy ügyes sminkesed. A karján található kék-zöld-lila foltot akár egy erősebb szorítás vagy nekiütközés valaminek is okozhatta. #ambershow

Gondolok itt magamra, hogy általában a lábaim, felkarom ilyen szokott lenni és nem mindig tudom mitől. Aztán csak ráeszmélek, hogy nekimentem pl. az asztal sarkának. Mindegy is.

Plusz!!!! Eszembe jutott egy magyar hölgy, aki valóban áldozat és képekkel, papírokkal támasztja alá azt, ami történt vele (még ha az orvosok és a rendőrök nem úgy viselkedtek vele, ahogy kellett volna). Ezen a nagyon bátor és erős nőn látszik, hogy valóban összeverték. Ez az, amikor valaki valóban áldozat. Annyira erősnek tűnik Bernadett, de mégis ahogy mesél látszik rajta az a sokk, az a halálfélelem, amikor újra átéli a pillanatot. Kitartást kívánok neki és a tettesnek, hogy sose szabaduljon!

Hogy ne csak Amberről essen szó, ott volt Johnny Depp is elszenvedett ezt azt. A levágott ujjperce, a szemmel látható monoklija, Amber ordibálása és fenyegetőzése, hogy megöli magát, ha elhagyja őt hőn szeretett férje, vagy amikor nem akarta, hogy meglátogassa a lányát és kiakadt. Ez még kevés dolog a sok közül, ami történt a per alatt, de valószínűleg szellemileg bántalmazta egykori férjét a gyönyörű színésznő. #deppshow

Az Amber – Johnny tanúk

Voltak a tárgyaláson rendőrök, akik elmondásuk szerint semmilyen csete-patét nem láttak abban a lakásban, amikor kihívták őket Johnny villájához, de még Ambert sem találták úgy, mint akit megvertek. Mindegy is, a rendőröket is le lehet fizetni, ahogy a megjelent barátokat, pszichológusokat, közeli rokonokat és igazából bárkit. Viszont a hangfelvételek, a videók, a liftben készült titkos találták James Francoval, szerintem ezek azok, amiket nem lehet semmissé tenni. Igen, itt Johnny nagy tombolására is gondolok, de az is elég furcsa volt. Ha annyira félt tőle a nő, miért videózta ilyen állapotban? Majd amikor Johnny észreveszi a kamerát, csak kidobta azt. Nem törte el sem Amberen, sem a földön. Kidobta. Nem egykori feleségére volt dühös és nem is akarta leverni rajta, hanem csak mérges volt és zúzott, kész. Nem egy példamutató tett, sőt, biztosan félelmetes is volt. Viszont, ha bántalmazta szerelmét, ekkor miért nem?

Voltak még hasonló események, de aki látta és hallotta a tárgyalást, az tudja, aki pedig nem volt kíváncsi rá, itt sem olvasná végig, meg a hat hét alatt, amit kaptunk, elég hosszú. Szóval csak a fontosabb eseményeket, tényeket szerettem volna leírni, az én szemszögemből.

De, hogy miért #teamJohnnyDepp?

Először is az, hogy bizonyítékok nélkül, egy nő elmondása alapján máglyán égetik el egy tehetséges ember karrierjét és magát a színészt… szánalmas, szomorú, elkeserítő és azonnal kételyeket von maga után.

Másodszor pedig azért, mert Amber vallomása miatt, én 95%-ig biztos vagyok abban, hogy a nő hazudik. Nem Johnny vallomása váltotta ezt ki belőlem, persze hiszek neki. DE! Azok a műsírásnak sem nevezhető arckifejezéses pillanatok, azok a szájtartások, amiket Amber csinált. Kéremszépen, ha valakit megvertek, feldugtak neki egy üveget és fizikailag, mentálisan és mindenhogyan is bántalmazták, az szerintem (de javítsatok ki, ha tévedek) nem így viselkedik (lsd. a fenti valódi áldozat).

Itt egyébként ki szeretnék térni arra, hogy bármennyire is ellenszenves számomra is a csaj, a mémek, a róla készült vicces videók, a fenyegetések akár a gyerekével, akár vele kapcsolatban (ha kap) a készítőket, a kommentelőket, az írókat, ugyanolyan bántalmazóvá teszik, mint amit Amber vagy Johnny átélt. Ne tegyük ezt. Egy igaz mondat Amber szájából: Sokan elfelejtik azt, hogy ők is emberek. – Ne felejtsük el, ne bántsunk másokat még akkor se, ha ő ezt tette. Nem szabad lealacsonyodni az ő szintjére.

Folytatva azt, hogy miért Johnnynak hiszek? Volt egy másik szembetűnő dolog. Amikor Johnny mesélt a tárgyalás vége felé az ujjlevágásról és Amber vigyorgott, mint a tejbetök, majd nyilatkozza eskü alatt, hogy ő nem csinált semmi ilyesmit a tárgyalás alatt…. Kérlek! Nőszemély, ha kamerák vesznek, ráadásul élőben, ne csinálj magadból még nagyobb hülyét, mint amekkorának eleve látszol. #AmberIsAnAbuser #AberIsALiar (AmberABántalmazó, AmberAHazug – csak angolul jobban hangzik.

Természetesen nem tekintem a színészt 100%-ban ártatlannak, hiszen a drogok, az alkohol sok mindent el tud feledtetni az emberrel és olyanra is kényszerítheti, amire józanul például nem lenne képes. Ahogy azt is be kell látni, hogy egy ilyen ember mellett nehéz leélni több évet. Azonban úgy érzem, Amber tekintetében a pénz nagy úr volt, főleg, hogy egy ilyen perrel kaszálni is tudott. Igen, én is aranyásónak tartom őt (főleg, hogy nem fizette ki a pénzt, amit odaígért egy szervezetnek….). Amellett sem lehet elmenni szó nélkül, hogy Johnny egyik exfeleségével sem viselkedett így (kivétel a féltékenység.. amit nem lehet felróni szerintem). Ambernek viszont több ilyen vitája, verekedése is volt. Szóval valami nagyon nincs rendben a történettel… szóval #JusticeForJohnnyDepp.

Még annyit, hogy…

Mindkettőt el lehet képzelni bántalmazónak, de a gyönyörű és tehetséges ügyvédnő Camille Vasquez be is bizonyította, hogy végülis ki a hazug. Meg kell említenem őt, ugyanis totál összezúzta Amber történetét és teljesen csőbe húzta őt. Johnnyt inkább megpróbálták elnyomni a színésznő ügyvédjei, Camille viszont a tudásának, a szemfülességének, az ügyességének és Amber bénaságának köszönhette mindazt, ami miatt az internet népe annyira isteníti őt és tapsol neki a sikereiért. Megérdemelten!

Végezetül…

Ha tovább írnék ezzel kapcsolatban, akkor valószínűleg egész nap ezt olvashatnátok, de a csapból is ez folyik, szóval abbahagyom. Tudom, sokaknak unalmas, de nekünk, Johnny Depp rajongóknak ez elég izgalmas, érdekes tárgyalás volt. és alig várjuk a végét.

Bárkinek is legyen igaza, jó lenne, ha ezek után békén hagynák egymást. Valószínűleg nem fogják, de mindegy is. Én, mint Johnny rajongó, kissé elfogult vagyok, de… akkor is, a látottak, a hallottak, a bizonyítékok többségében Amber ellen szólnak.

Még egy utolsó kérdés ezzel kapcsolatban: melyik bántalmazó engedné meg, hogy a rokonaid ott lakhassanak közel hozzád? Teljesen abszurd.

Várom a ti véleményeteket is! Jöhetnek a #teamjohnnydepp és #teamamberheard fanok is, de utóbbiból nem tudom vagytok-e errefelé.

Frissítés: JOHNNY DEPP MEGNYERTE A PERT! 15 millió dollár kártérítést kap, amiből Ambernek 2 millió dollár jár, mert mint említettem, Depp sem a legártatlanabb, de Amber jócskán túl tett a Holtodiglan című film főszereplőjén is! 😀 BOLDOG VAGYOK! ♥

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments