ANIMEAJÁNLÓ: Kimetsu No Yaiba

Újabb animeajánlóval érkezem, amiben a Kimetsu No Yaiba, azaz a Demon Slayer lesz terítéken. Mostanában elég sok időm van animézni, ezért minden alkalmat megragadok, hogy egy-egy újabb darabba belenézzek. A Demon Slayer már a kezdetek óta érdekelt, hiszen nagy hype-nak örvend és a sztorija is megfogott. A 26 részes manga adaptációban Nezuko és Tanjiro kalandjait követhetjük nyomon, amit Koyoharu Gotōge írt és illusztrált.

Demon Slayer

Az anime 2019-ben látott napvilágot és valószínűleg az év (és a 2020-asnak az) egyik legjobbjának számított. Mindenki találkozhatott a címével és természetesen Nezuko meme-mel vagy csak simán Nezuko cuki pofijával. Ő ugye Tanjironak, a főszereplőnknek a testvére.

Hogy miről szól a Demon Slayer?

A 26 részből álló anime folyamatosan építi fel a történetét. Lehet, hogy az első pár rész nem olyan érdekes, hiszen leginkább Tanjiro felkészüléséről szól, de ahogy elérkezünk a közepéhez folyamatosan jönnek a harcok, amik egyre jobbá és mégjobbá teszik a Demon Slayert. A démonok, akikkel megbírkóznak a démonölő srácaink szintén nagyon szépen ki vannak dolgozva. Brutál gonosz lényeknek vannak ábrázolva és némelyik, amelyek a Tizenkét démon közé tartoznak, nagyon erősek is és hát parásak. A rajzolása kiváló, a technikák, a harcok és a viccesebb jelenetek is remekül passzolnak a sötétebb történetszálhoz.

Karakterek:

Tanjiro

Az első részben a főszereplőnk családja meghal, testvére, Nezuko pedig démonná változik. Elhatározza, hogy ha a többi családtagját nem tudta megmenteni, Nezukoért mindent megtesz, hogy ne veszítse el. Elindul a démonölők útján, amely évszázadok óta titkos háborút folytat a démonok ellen és azt az egy igazán erős lényt keresi, aki felelős a szerettei haláláért. Az ő neve Muzan Kibutsuji és elvileg ő a legelső démon. Tanjironak mindig is különleges szaglása volt, ami miatt a démonölő alakulat tagjai közé is sikerült bekerülnie. Folyamatosan fejlesztette technikáit és légzését, hogy az emberből démonná vált lényeket le tudja győzni.

A kedvenc mondatom tőle:

Csak sokkot kapott, mert lehet, hogy a lelket is kifejeltem belőle.

Érdekesség:

Tanjiro a testvérét, Nezukot szinte mindig a hátán cipeli egy dobozban, nehogy nap érje őt. Ugyanis a nap megöli a démonokat

Nezuko (Tanjiro testvére)

Ahogy említettem, Nezuko-ból démon lett, ezáltal mindenki számára világos lehet, hogy a kedves kis törékeny lányból egy pillanat alatt iszonyat erős lény válhat. Különbözik a többi szörnytől, ugyanis Nezuko szeretete annyira erős, hogy nem bánt embereket, tehát az erejét arra használja, hogy megmentse őket, nem arra, hogy megegye társait. Azonban sokan kívánják a halálát, mert nem hisznek abban, hogy egy démon tud jó is lenni, persze Nezuko mindent megtesz azért, hogy ezt bebizonyítsa nekik. Továbbá a vér helyett ő alszik, hogy feltöltődjön energiával, ezért inkább mellékszereplőnek mondanám a karakterét.

Az útjuk során barátokra is szert tesznek:

Zenitsu

Amilyen idegesítő, olyan durva képességek birtokában van. Amikor először megjelent, azt hittem, hogy inkább kikapcsolom az animét. Engem nagyon idegesített a félős, ordibálós, rinyálós énje. Azt hiszem a Dragon Ball-ból Krilin-hez (az idegesítő természete miatt) vagy Bleach-ből Kon-hoz (a gyávasága miatt) hasonlítanám, de azért  Zenitsu felülmúlja őket. A 12. részben odapörkölt egy démonnak és leesett az állam. Nagyon jól ki lett találva a karakter. Amikor megmutatják, hogy hogyan edzett és hogyan változott meg a kinézete, az is illett hozzá, hiszen ki más lehetne annyira béna és mégis szerencsés?

Vaddisznó, azaz Inosuke

Ő is elég idegesítő, kissé buta, mert elvileg vaddisznók nevelték fel. Egy hatalmas vaddisznófej van a fejére húzva, az izmos felsőtestét nem borítja semmi és egy nadrágot visel még mellé. Két karddal harcol. Mivel vaddisznók közt nevelkedett azt hiszi, hogy mindenki támadni akarja őt. Nem ismer sok dolgot, mint például a vonatot sem. A vaddisznófej alatt egy gyönyörű hosszú fekete-kék hajú aranyos arc található, ami az idegbeteg természetéhez egyáltalán nem passzol, de így van jól megcsinálva. A büszke és “én vagyok a legerősebb harcos” tulajdonságai fogják őt a legjobban veszélybe sodorni.

Érdekesség:

Démonölő Alakulatról röviden:

Ez egy olyan alakulat, ahol több százan vannak, de mégis titokban kell tartaniuk létezésüket, mert a kormány nem ismeri el őket. A démonokat csak akkor lehet megölni, ha a Sun Steel néven ismert ötvözetből készített fegyverekkel elpusztítják vagy a wisteria nevű virágból kivont méreggel fecskendezik be őket és persze, ha napfény éri a testüket. A démon gyilkosok viszont teljesen emberi lények, azonban speciális légzési technikákat alkalmaznak, amelyek emberfeletti erőt és fokozott ellenállást biztosítanak számukra. Az újoncokat “mizunoto”-nak nevezik, míg a magasabb rangú és jóval erősebb démonölőket “oszlop”-nak, egyébként összesen tíz rang van. Minden démonölőnek van egy varjúja, aki a küldetéseket továbbítja nekik. Zenitsu az egyetlen, akinek verebe van, ennek miértjére még nem kaptunk választ.

Démonokról röviden:

A démonok egykor emberek voltak és úgy lettek démonok, hogy emberiségüket hatalomért cserébe eladták. Embereket esznek és szuperképességekkel bírnak, mint például a szuper erő, a mágia és a regeneráció. Nehéz őket megölni, főleg a Tizenkét démon tagjait. Ezek a lények nem természetes módon születnek, kivéve Muzant, az első démont, aki a Blue Spider Lily gyógyszer eredményeként jött létre (teremtőjét azonnal megölte). A faj legtöbb tagja szaporodik azáltal, hogy egy embert egy nagyon erős démon vérével átalakít. Démonvérrel szembeni ellenálló emberek léteznek, ám ezek nagyon ritkák. Habár általában nem ismert, a démon átalakulása nem állandó és valójában megfordítható. Ezen dolgozik Tamayo és természetesen Tanjiro is ezt kutatja.

A démonok egyébként nagyon szépen ki voltak dolgozva, ami el is várható egy 2019-es animétől. Remek karakterdizájnt kapott mindegyik, volt amelyik tényleg eléggé félelmetessé sikeredett. A kegyetlen beszólásaiktól még engem is kirázott a hideg, de van, amin inkább csak nevettem. Például:

A füleden keresztül fogom kiszívni az agyadat.

A Demon Slayer film

Hamarosan, pontosabban október 16-án érkezik a Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train (japánul: Kimetsu no Yaiba: Mugen Ressha-Hen) elnevezésű film is, amely a “második évada” lenne az animének, hiszen ugyan ott fog majd folytatódni, ahol a sorozat első évada befejeződött.

Ha láttátok az animét írjátok meg nektem, hogy hogy tetszett. Ha pedig nem láttátok, akkor arra vagyok kíváncsi, hogy meghoztam-e a kedveteket a megnézéséhez?

Puszi,
Ninaa

About the Author

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

You may also like these