Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 05. 23.     Ninaa    ajánló, anime     7 komment

Kezdjük meg az ajánlók írását is, az első, amiről mindenképpen beszélnünk kell, azaz nekem írnom kell az InuYasha. Életem egyik legkedvencebb animéjéről van szó, amelynek hamarosan érkezik a folytatása!

Azt tudni kell rólam, hogy már nagyon régóta rajongója vagyok az anime világának és a Japán kultúrának. Kiskorom (értsd 10 évesen, bár akkor még csak mesének hívtam) óta szeretem a műfajt, a legelső amit láttam, az vagy a Pokémon volt, vagy a Dragon Ball. Nem emlékszem pontosan, de azt tudom, hogy ezek voltak a legelején a kedvenceim, amikor még az RTL Klub adta őket. Aztán jöttek szépen sorba: Sailor Moon, Inuyasha, Kaleido Star, Death Note, Bleach, Naruto…. és még sorolhatnám, mert rengeteg van belőlük.

Sajnos ezek közül csak néhány van befejezve magyar szinkronnal. Ezért nem mindet néztem végig, például a Naruto kimaradt, amúgy is túl sok a filler benne. Nemrégiben viszont rávettem magam, hogy az InuYashát újra megnézzem és a feliratos részeket sem hagytam ki, ugyanis végre valahára, körülbelül 10 év elteltével befejezték az animét, egy évadot passzoltak hozzá, ami a The Final Act címet kapta. Ha anno’ leszinkronizálva adták volna végig és nem lett volna meg a befejező rész, én szerintem agybajt kaptam volna.. de most, hogy minden klappol, megnéztem és azt kell, hogy mondjam… TÖKÉLETES!

Na és hogy miről szól az InuYasha?

Az InuYasha egy japán manga – és animesorozat, amelynek szerzője Takahasi Rumiko. A sorozat a címét a főszereplőjéről, InuYasháról kapta. Maga a név, „InuYasha” jelentése „kutyadémon” vagy „kutyaszellem”. Az anime összesen 167 részes + a The Final Act, ami 26 rész. Emellett még 4 film is készült belőle:

Az időt felülmúló szerelem
Kastély a tükör mögött part1 part2
A világhódítás kardjai
A vörösen lángoló Haurai sziget

Ezek mind magyar szinkronnal elérhetőek, kattintsatok a linkekre és nézzétek meg!

A története

Minden Tokióban kezdődik. Egy középiskolás lány: Higurashi Kagome az elszökött macskáját keresi, miközben betéved a családja tulajdonában lévő shinto szentélybe (az ezeréves kút..), ám mivel Kagome egy reinkarnáció (egy papnő leszármazottja, aki a szent ékkövet – ami minden szellem vágya – magával vitte a halálba, de Kagoméban újjá született) egy gonosz szellem az ékkövet érzékelve lehúzza őt a kútba, ami miatt a középkori japánban találja magát. Ekkor látja meg InuYashát egy fához szögezve és a későbbiekben a nyilat, ami miatt a kutyadémon 50 évet aludt, kihúzza belőle és kiszabadítja őt.

Inuyasha

Köszönöm a weheartit.com oldalának ezt a nagyszerű gifet!

Kagome elég ügyetlen lány a sorozat elején, így amikor a szent ékkövet ellopják tőle, megpróbálja visszaszerezni, de egy szerencsétlenségnek köszönhetően ezer szilánkra töri. Ekkor kezdődik a közös kalandjuk InuYashával. Útnak indulnak megkeresni az összes szilánkdarabot és közben új barátokra is szert tesznek: Mirokura a szoknyapecérre, Shippoura a rókadémonra, Sangora és Kirarára a szellemirtó család tagjaira és mindegyikőjüket ugyan az a cél vezérli, visszaszerezni a szent ékkő darabjait és megölni örök ellenségüket, Narakut.

Hogy mi a véleményem róla?

Szerintem nagyon különleges hatást kelt a sztori és még azóta sem találkoztam ehhez hasonló animével, történettel (ha mégis van, kérlek jelezzétek). Különleges volt és egyedi. Szerelmes történet, de mégis vicces és a “Fekszik” szó nálam mindent visz! A The Final Act pedig, mivel elég sok idő telt el a készítések közt nagyon gyönyörűen ábrázolta a karaktereket, ez természetesen várható volt. Bár eléggé kapkodtam a fejem, mert már nagyon sűrűn jöttek a jó részek, nem voltam hozzá szokva, viszont nagyon örültem annak a befejezésnek.

Igazából mindig is ez volt a kedvenc animém, bár nem áll messze a Death Note sem ettől a címtől. Azonban az Inuyasha volt az első olyan, amit mindig nagyon – nagyon vártam. Azóta is így vagyok vele. Bár az első 60 részt szerintem százszor láttam már, de ez sem tántorít el attól, hogy újra nézzem, amikor kedvem van hozzá. Sajnálom, hogy az RTL nem adta le végig.. utálom, amikor félbehagynak valamit. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki örült volna annak, ha végig szinkronosan nézheti ezt a nagyszerű animét és a társait is, ha már a jogokat megvásárolták.

Az meg még jobban felcsigázott, hogy ismét újra kéne nézni az animét, hogy érkezik egy spin-off változata Takahasi Rumiko-tól, aminek a címe: Yashahime: Princess Half-Demon.

A történetéről röviden: Sesshomaru és InuYasha lányai egy új kalandok elé néznek. A feudális japánban a féldémon ikreket, Sesshoumaru lányait, Towa-t és Setsuna-t elválasztja egymástól egy erdőtűz. Miközben kétségbeesetten keresi húgát, Towa egy titokzatos alagútba vándorol, amely eljuttatja a mai Japánba. Itt találkozik Kagome testvérével, Sota-val és családjával. Tíz évvel később újra megnyílik a két korszakot összekötő alagút, lehetővé téve a testvérpár újraegyesülését. Azonban Setsuna úgy tűnik, elvesztette minden emlékét testvére kapcsán és jelenleg Kohaku mellett tevékenykedik szellemirtóként. Útjuk során csatlakozik hozzájuk Moroha, aki InuYasha és Kagome lánya. Így kezdődik a három fiatal nő kalandja a két korszak között. Hogy milyen cél vezérli őket? Az, hogy visszaszerezzék Setsuna emlékeit.

Ti szoktatok nézni animéket? Ha igen, melyik a kedvencetek? Mi a véleményetek az InuYasháról és a spin-offról?

Puszi,
Ninaa
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

7 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Nekem ez az egész valahogy kimaradt az életemből… Arról sem tudtam, hogy az RTL-en volt ilyen sorozat. Lehet, hogy meg kéne néznem egyszer egy ilyen mesét! 🙂

Vanda

Én sosem néztem/olvastam még animét. Szerintem egy pokémonos részt néztem a barátommal, de engem nem ragadott magával ez a kultúra. Viszont ez az anime elég érdekesen hangzik. Lehet rálesek majd 🙂

S.A. Locryn

Én nagyon sok animét néztem, az Inuyashát én is nagyon szerettem, az egyik kedvencem volt, de én nem voltam megelégedve a befejezésével. Lehet, hogy éppen azért, mert túl sokat kellett rá várni.
A kedvenc animéim egyébként a Wolf’s Rain, Weiss Kreutz és Yuyu Hakusho és Inuyasha voltak. De ezeken kiívül természetesen millió mást is láttam. De a Sailor Moont is szerettem. 😀
Tök jó volt egyébként ez az írás, totál képen csapott tőle a nosztalgia. 😀 Szóval köszönöm az élményt. 😀

Klaudi

Nagyon jó kisbejegyzést lett. 😃 Szerencsére én mai napig is megnézzek egy új animét vagy egy régit, de inkább szívesen nézzek újakat felíratosan angol vagy japán hanggal.🙈 Az InuYasha mindig is a kedvencem volt, marad is. 🙂 Csak a folytonos ismétlés miatt sajnos beleuntam és már annyira nem volt az a varázslat, mint az elején. Bár a Final Act nem fejeztem be teljesen😅 azt hiszem lesz mit elkezdenem megint. 😃😃🙉 Emellett sok más anime is kedvencem volt és sok új is kedvenc lett. Ha fel kellene sorolnom az animéket… 🤣

Az RTL-es időszakból egy párat 😃 Pókémon, Dragon Ball, Sailor Moon, Yugioh, InuYasha, Simba a fehér oroszlán(nem tudom mi volt a eredeti címe, xD de azt hiszem nem is az RTL adta le… ) Szóval tudnék mit sorolni.

Köszönöm ezt a bejegyzést, igazi nosztalgia volt számomra is. 🙂

Dooir

Az biztos hogy kiskoromban én is néztem ilyeneket az RTL-en, arra már nem emlékszem, hogy konkrétan miket. Különösebben sosem érdeklődtem az animék iránt, de most pont ki vagyok fogyva a sorozatokból, ez meg érdekesnek tűnik, úgyhogy lehet kap egy esélyt.😊