ANIMEAJÁNLÓ: Hanyou no Yashahime

Egy újabb animeajánló lát napvilágot, ugyanis véget ért a Yashahime, ami tudjuk nagyon jól, hogy az InuYasha anime folytatása (mára már kiderült, hogy inkább spin-off) volt. Olykor belefuthattok kisebb spoilerbe az írásom olvasása közben, de ígérem, megpróbálok kevés és már amúgy is tudható infókat átadni. VISZONT! Ha még nem láttad a Yashahimét vagy netalántán az Inuyashát, akkor óvatosan olvasd el ezt a bejegyzésemet.

Szóval Yashahime

Sesshomaru és InuYasha lányai új kalandok elé néznek. A feudális japánban a féldémon ikreket, Sesshoumaru lányait, Towa-t és Setsuna-t elválasztja egymástól egy erdőtűz. Miközben kétségbeesetten keresi húgát, Towa egy titokzatos alagútba vándorol, amely eljuttatja a mai Japánba. Itt találkozik Kagome testvérével, Sota-val és családjával.

Több, mint tíz évvel később újra megnyílik a két korszakot összekötő alagút, lehetővé téve a testvérpár újraegyesülését. Azonban Setsuna úgy tűnik, elvesztette minden emlékét testvére kapcsán és jelenleg Kohaku mellett tevékenykedik szellemirtóként. Útjuk során csatlakozik hozzájuk Moroha, aki InuYasha és Kagome lánya. Így kezdődik a három fiatal hercegnő kalandja a két korszak között.

Katsuyuki Sumisawa volt az epizódíró, míg Rumiko Takahashi írta a sorozat forgatókönyvét.

Hogy mi véleményem a Yashahime animéről?

Amikor először kiderült, hogy jön a folytatás, azaz a spin-off és elolvastam a leírást, nagyon izgatott voltam, hogy mi lesz belőle. Aztán elérkezett az első rész, hetente jöttek az újak, de körülbelül a 8. résznél letettem a heti nézésével. Megvártam még kijött az összes, a 24 epizód és egyben ledaráltam. Sokkal jobb volt így, mint heti egyesével.

A kezdetekben, vagyis a legelső részben ahogy Kagome, InuYasha, Sango és Miroku is feltűntek az animében, annyira boldog voltam. Féltem, hogy kihagyják őket teljesen, de hiába volt emiatt nagy az öröm, utána jó sokáig nem láthattuk őket. Egyébként az ikerlányok sztorija volt a kedvencem, de Moroha gyerekkora is érdekes volt. Továbbá örültem annak, hogy fel-fel bukkantak régebbi karakterek. A 15. résztől pedig kezdtek nagyon felpörögni az események, mindegyik epizódban kaptunk valami új infót, hogy mi miért történt a lányokkal, a szüleikkel, a környezetükkel és minden nagyon jól ki volt dolgozva. Eleinte több filler rész is volt benne, amit rühellek, de a vége felé már csak kapkodtam a fejem a jobbnál jobb epizódok miatt.

Az anime fináléja rengeteg megválaszolatlan kérdést hagyott hátra maga után. Klaudival épp ezeket a kérdéseke és olykor-olykor felbukkanó bakikat veséztük ki az utolsó rész megnézése után. Ugyanis nem egy apróbb hibába futottunk bele, ami végülis nem ment az anime rovására, de alakíthatták volna jobban is. Főleg az, hogy a végét már nagyon összecsapottnak éreztük, kellett volna neki hagyni legalább két részt, hogy normális évadzárója legyen. Azonban ettől függetlenül is oda meg vissza voltam érte.

Annak pedig még jobban örülök, hogy érkezik a második évada majd a közeljövőben!

Végezetül pedig, hogy mit gondolok a Yashahime karaktereiről?

Az első legyen a kis kedvencem, Moroha, aki belső tulajdonságaiban teljesen InuYashára ütött, míg külsőleg Kagome. Egyszerűen imádtam azt a kis undok, de szerethető és vicces, na meg akaratos karakterét, akiről egyébként tudjuk, hogy fejvadász. Mivel Kagome lányáról beszélünk, így érhető, hogy a szent nyílvessző a birtokában van, de karddal is rendelkezik, kíváncsi vagyok megkapja-e valaha a Tessaigát az apjától. Emellett pedig a vörösgyöngy az, ami erősebbé teszi. Imádom azt, ahogy használja, nagyon örülök, hogy ezt a megoldást válaszották.

Setsuna a másik hercegnő, akinek imádtam a karakterét és ő valóban hasonlít Sesshomarura. Tudjuk, hogy van egy ikertestvére, Towa, akivel kiskorukban elvesztették egymást, így Setsuna Kohaku mellett nő fel, aki Sango kisöccse és szellemirtó. Szóval mi lett a kis félszellem hercegnőből? Igen, szellemírtó, aki sokféle tudással, erővel és technikával rendelkezik. Azonban az egyik támadásának van egy hatalmas hátulütője, na meg a félszellem erejével is nehezen bírkózik meg. Ez utóbbi várható volt, hiszen InuYasha sem tudta eleinte használni. Nagyon szeretem a karakterét.

Ha már megemlítettem Towát, jöjjön ő is. Számomra a legközömbösebb volt sajnos, szerintem egyáltalán nem hasonlított se Sesshomarura, sem pedig az anyjára. Szinte semmiben. Towa a modernkori Japánba került kiskorában és Soota (Kagome kisöccse, aki már ugye felnőtt) talált rá, miután átesett a Csontok kútján. Így neki van eleinte a legkevesebb tapasztalata a szörnyekkel, de hamar belejön. Mégis úgy érzem, hogy teljesen külön álló karakterként van jelen a sorozatban.

Mindhárom lánynak szivárványgyöngy van a birtokában, amitől sokkal erősebbek lesznek. Moroháé a vörös, Setusnáé az arany és Towáé a kék. Összesen pedig hét darab van belőlük, a többit az ellenség tulajdonában találják meg.

Az ellenségekről egyelőre nem írnék sok mindent, mert bár akadt belőlük bőven, de kevés infóáradatot kaptunk a főbbekről. Szerintem több időt kellett volna a karakterekre szánni és kevesebb fillert belerakni, mert így ez a 24 rész, kevés volt. Bár azért azt még el kell áruljam, hogy némelyik kisebb démonon nagyokat nevettem, mert voltak ám fejek, ahogy anno’ az InuYashában is. ^^”

SPOILER, de kikívánkozik belőlem:

Muszáj kiadnom ezt magamból, ugyanis nagyon kiakadtam azon, hogy az emberek milyen véleménnyel voltak azzal kapcsolatban, hogy Rin az ikrek anyja.

Ugyanis, amikor Rin kicsi volt, Sesshomaru mellett nevelkedett, de a Nagy Kutyaszellem fia sose volt apafigura. Számára csak egy kolonc volt elelinte a kislány és mivel kislány.. nem szerethetett úgy bele. Aztán, ahogy Rin felnőtt, biztosan fellángoltak az érzelmek és a többi jött magától. Hiába a korkülönbség, ez egy mese, ez egy szellem és ember közötti kapcsolat. Nem lehet pedofilnak nevezni vagy bármi másnak. Amikor Kagome és InuYasha is találkozott, akkor is nagy volt köztük a korkülönbség, tehát nem értettem a felháborodást és azokat a petíciókat, amiket írtak hozzá.

Nem is tudom kit képzeltek Sesshomaru mellé, bár énis Kagura párti voltam.. de tudjuk vele mi történt. (OMG, de gyönyörű volt az a rész ♥). Szóval ki mást tehettek volna Sesshomaru mellé? Valaki idegent? Annak sok értelme lett volna…. na mindegy. #spoilervége

Ennyi lett volna a Yashahime animeajánlóm és “rövid” véleményem. Ti láttátok az InuYasha spin-offját és ha igen, hogy tetszett?

Puszi,
Ninaa

About the Author

Subscribe
Visszajelzés
2 hozzászólás
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
7 hónapja

El kellett olvassam mégegyszer mielőtt kommentelek. Hahaha… Na mindegy. 😀
Nekem nagyon tetszett ez a posztod is! 🙂 Azt viszonyt kihagytam volna, vagyis legalábbis nem írtam volna le, mert Setsuna nem igazán Kohaku mellett nőtt fel, mert ugye volt ebből is rész, hogy valójában hol is volt, hol tanult meg “harcolni” amit inkább fejlődésnek mondanék. 😀

A ikrek anyjának őszintén örültem neki. 😀 De annak már kevésbé, hogy egyesek(már elnézést, de tényleg) ellene voltak az egésznek. -.- Én is azt tudom írni, mint te is írtál. Ki a fene lehetett volna még Sesshoumaru felesége és a gyerekeik anyja, ha nem Rin?! Érdekes, hogy abból nem csináltak balhét, meg voltak ellene, hogy Kagome és InuYasha között is mekkora korkülönbség van(még a mai napig :D), de persze pont Sesshoumarut és Rint kell vádolni azért, mert húh pedofil…Ugyan már! 😀 Ez egy ANIME könyörgöm! Sőt! Mi több? Ha beleondolunk, akkor régen a fiatalok nem tudtak mit csinálni, mint szülni, mert a elöregedett generációk örültek, ha megélték a 40-50-60 stb életkort. Arról nem is beszélve, hogy több generáció is lakot együtt, szóval abszolút nem volt szokatlan, hogy a fiatalok korán szültek, vagy férjhez adták egy idősebbhez stb… Akkor? Akkor se volt semmi. Sesshoumaru SOSE jelentette ki, hogy apaként nevelné Rint, vagy lányaként kezelné. Magához vette, mert Rinnek sem volt hová mennie egy részt, másrészt, hogy miután Narakunak vége lett, akkor ott hagyta igen a faluban, mert sokáig mellette volt, tanuljon, legyen emberek között stb. Felnőtt lett, megváltoztak az érzelmek stb. 😀 Szóval…Inkább Rin, mint egy idegen nő lenne Sesshoumaru mellett. Akármennyire sem érdekli Sesshoumaru, hogy mi történik körülötte, de most is bizonyította, hogy számára fontosak a gyerekei, Rin is! Még ha nem is mutatja ki a érzelmeit. 😉

Húh…hosszú lett. bocs. XD

Puszi

Klaudi

You may also like these