Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 07. 13.     Ninaa    személyes     2 komment

Heyhó! A mai adagom a koreai zenéről fog szólni, vagyis inkább arról, hogy hogyan ismerkedtem meg vele, kiket hallgattam először és kik a kedvenceim most. Ezen kívül szeretnék kitérni arra is, hogy mennyire befolyásolja ez a világ az én ízlésvilágomat.

A kezdetek

Szóval. Az egész őrület körülbelül 2011 környékén kezdődhetett. Ekkor még csak titokban hallgattam ezeket a nagyszerű előadókat, mert a baráti társaságom és az akkori “énem” nem teljesen egyezett volna ki velük. Próbáltam elnyomni az elején a vágyat a műfaj iránt, de már akkor látszott, hogy szerelem volt első hallásra.

Az egészet BoA szerettette meg velem. Megfogott azzal, ahogy táncolt, ahogy énekelt, a szépsége és úgy cakkumpakk, ami Ő volt. Aztán jöttek a bandák és ezzel együtt a 2NE1 lányok, akik mára már sajnos feloszlottak (T_T) és a BIGBANG fiúk. Ők annyira megfogtak, hogy azóta sem találtam tőlük jobbat. Hasonlót igen, de sosem lesz még két ilyen nagy kedvencem, mint amilyen ez a két YG banda.

Emellett furának tarthatnak mások, hiszen a legtöbb kpopper, a lányok esetében főképp, a fiú bandákért, énekesekért vannak oda. Míg nálam ez egyáltalán nem így van. Én szinte a kezdetektől fogva a lány énekeseket, női bandákat kerestem és hallgattam. A fiú csapatok valamiért nem jöttek be. Nagyon sokáig csak a BIGBANG volt a kedvenceim közt a fiú bandák közül. Talán egy – két éve kezdtem el újabbakat megismerni és bukkantam rá egy – egy jobb darabra. Nem tudom elmondani, hogy pontosan miért rajongtam ennyire a lány csapatokért, de lehet, hogy egyszerűen csak jobban megfogtak a cuki/csajos/szexi vagy épp értelmetlen videoklipek.

Egyébként, ha újabb előadókat kéne felsorolni, akiket mostanában kedveltem meg, akkor őket említeném: MAMAMOO, AOA, Blackpink, EVERGLOW, (G)I-DLE.

Akik feloszlottak, de imádom őket: f(x), 4minute, EXID.

Később fogtok kapni ezekről a bandákról pár infót, kedvenc dalokat és egyebeket.

Mi a helyzet a fiú csapatokkal?

Viszont fentebb csak csajos bandákat említettem, azt nem mondhatom, hogy nem szeretem őket, de kevés van, akiért rajongok. Az első, amit mindenképp elárulnék nektek, az az, hogy a YG Entertainment a kedvenc kiadóm és akik náluk vannak, azokat imádom. Ők a kedvenceim. Szóval ide sorolható a fentebb is említett BIGBANG, mellette pedig a WINNER, aztán az iKON és a hamarosan debütáló TREASURE csapat. Aztán, akik nem a YG alatt munkálkodnak azok közül is vannak már kedvencek, például ott a Got7 vagy az ATEEZ, a CIX és a TOO. Számomra ők azok az előadók, akik mindent visznek és mostanában minden alkalommal lenyűgöznek. Persze egy – egy dalt meghallgatok és szeretek más bandáktól is (például EXO – Monster, vagy Block-B – NalinA és rákaptam pár BTS számra is), de szerintem erről is majd egy későbbi posztban fogok írni.

Vannak még kedvenceim, akik szólóban nyomják, például: Jay Park, Lee Hi, Zico, Bobby, CL, Minzy, MINO, Jessi (bár vannak akik bandatagok) és duókat is kedvelek, AKMU vagy például ott van a K.A.R.D, ahol két fiú és két lány alkot egy csapatot. Ezekből a felállásokból kevés van.

Ki lehet egyébként jelenteni, hogy ebben a műfajban is keresem a hip-hop, rap kategóriájú bandákat, előadókat. Továbbá azt is elárulnám, hogy amióta belecsöppentem ebbe a világba, azóta egyre távolabb kerülök a régi zenés korszakomtól (dnb, dubstep, reggae.. bár a rapzenék azok maradtak), szóval úgy érzem nagyon elvitt a kpop. Persze mivel “mindenevő” vagyok, így nem hanyagolom el öket sem!

És azt hiszem, itt be is fejeztem, de még rengeteg ötletem van, hogy miről írjak a későbbiekben, szóval akik szeretik a kpopot, térjenek vissza máskor is.

Egyébként… ha már itt járunk, szeretitek, ismeritek a koreai zenét? Nyugodtan osszátok meg velem a véleményeiteket róla (mióta, kiket szerettek, vannak kpopper ismerőseitek stb).

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Móni

Én még sulis éveimben ismerkedtem meg. Nem olyan rossz.