Bejegyzések TOPTEN Review Rólam Kapcsolat
2020. 07. 13.     Ninaa     személyes     2 komment

Heyhó! A mai adagom a koreai zenéről fog szólni, vagyis inkább arról, hogy hogyan ismerkedtem meg vele, kiket hallgattam először és kik a kedvenceim most. Ezen kívül szeretnék kitérni arra is, hogy mennyire befolyásolja ez a világ az én ízlésvilágomat.

A kezdetek

Szóval. Az egész őrület körülbelül 2011 környékén kezdődhetett. Ekkor még csak titokban hallgattam ezeket a nagyszerű előadókat, mert a baráti társaságom és az akkori “énem” nem teljesen egyezett volna ki velük. Próbáltam elnyomni az elején a vágyat a műfaj iránt, de már akkor látszott, hogy szerelem volt első hallásra.

Az egészet BoA szerettette meg velem. Megfogott azzal, ahogy táncolt, ahogy énekelt, a szépsége és úgy cakkumpakk, ami Ő volt. Aztán jöttek a bandák és ezzel együtt a 2NE1 lányok, akik mára már sajnos feloszlottak (T_T) és a BIGBANG fiúk. Ők annyira megfogtak, hogy azóta sem találtam tőlük jobbat. Hasonlót igen, de sosem lesz még két ilyen nagy kedvencem, mint amilyen ez a két YG banda.

Emellett furának tarthatnak mások, hiszen a legtöbb kpopper, a lányok esetében főképp, a fiú bandákért, énekesekért vannak oda. Míg nálam ez egyáltalán nem így van. Én szinte a kezdetektől fogva a lány énekeseket, női bandákat kerestem és hallgattam. A fiú csapatok valamiért nem jöttek be. Nagyon sokáig csak a BIGBANG volt a kedvenceim közt a fiú bandák közül. Talán egy – két éve kezdtem el újabbakat megismerni és bukkantam rá egy – egy jobb darabra. Nem tudom elmondani, hogy pontosan miért rajongtam ennyire a lány csapatokért, de lehet, hogy egyszerűen csak jobban megfogtak a cuki/csajos/szexi vagy épp értelmetlen videoklipek.

Egyébként, ha újabb előadókat kéne felsorolni, akiket mostanában kedveltem meg, akkor őket említeném: MAMAMOO, AOA, Blackpink, EVERGLOW, (G)I-DLE.

Akik feloszlottak, de imádom őket: f(x), 4minute, EXID.

Később fogtok kapni ezekről a bandákról pár infót, kedvenc dalokat és egyebeket.

Mi a helyzet a fiú csapatokkal?

Viszont fentebb csak csajos bandákat említettem, azt nem mondhatom, hogy nem szeretem őket, de kevés van, akiért rajongok. Az első, amit mindenképp elárulnék nektek, az az, hogy a YG Entertainment a kedvenc kiadóm és akik náluk vannak, azokat imádom. Ők a kedvenceim. Szóval ide sorolható a fentebb is említett BIGBANG, mellette pedig a WINNER, aztán az iKON és a hamarosan debütáló TREASURE csapat. Aztán, akik nem a YG alatt munkálkodnak azok közül is vannak már kedvencek, például ott a Got7 vagy az ATEEZ, a CIX és a TOO. Számomra ők azok az előadók, akik mindent visznek és mostanában minden alkalommal lenyűgöznek. Persze egy – egy dalt meghallgatok és szeretek más bandáktól is (például EXO – Monster, vagy Block-B – NalinA és rákaptam pár BTS számra is), de szerintem erről is majd egy későbbi posztban fogok írni.

Vannak még kedvenceim, akik szólóban nyomják, például: Jay Park, Lee Hi, Zico, Bobby, CL, Minzy, MINO, Jessi (bár vannak akik bandatagok) és duókat is kedvelek, AKMU vagy például ott van a K.A.R.D, ahol két fiú és két lány alkot egy csapatot. Ezekből a felállásokból kevés van.

Ki lehet egyébként jelenteni, hogy ebben a műfajban is keresem a hip-hop, rap kategóriájú bandákat, előadókat. Továbbá azt is elárulnám, hogy amióta belecsöppentem ebbe a világba, azóta egyre távolabb kerülök a régi zenés korszakomtól (dnb, dubstep, reggae.. bár a rapzenék azok maradtak), szóval úgy érzem nagyon elvitt a kpop. Persze mivel “mindenevő” vagyok, így nem hanyagolom el öket sem!

És azt hiszem, itt be is fejeztem, de még rengeteg ötletem van, hogy miről írjak a későbbiekben, szóval akik szeretik a kpopot, térjenek vissza máskor is.

Egyébként… ha már itt járunk, szeretitek, ismeritek a koreai zenét? Nyugodtan osszátok meg velem a véleményeiteket róla (mióta, kiket szerettek, vannak kpopper ismerőseitek stb).

Puszi,
Ninaa


Kommentszekció
július 15 2020

Én még sulis éveimben ismerkedtem meg. Nem olyan rossz.

július 15 2020

Az nem tudom mikor volt 😛 De örülök, hogy Te is kedveled egy kicsit ^^.

Kommentszekció


Moderátori jóváhagyás szükséges a komment megjelenéséhez!