7+1 BTS dal, amit én is imádok

A hét tagú BTS banda ebben az évben töltötte a 7. évfordulóját, pontosan június 13-án és bár én nem vagyok hatalmas fanjuk, mégis van pár dal, amit szeretek tőlük. Ezeket osztanám meg veletek, természetesen arra is kíváncsi vagyok, hogy nektek kívülállóknak, akik nem teljesen kedvelik őket, de mégsem zárkóznak el tőlük, hogy mi a véleményetek a bandáról és hogy van-e kedvenc dalotok tőlük.

Igen, ez egy újabb kpop poszt.

Egyébként, hogyha választanom kéne, hogy ki a kedvencem a hét tag (RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V és Jungkook) közül, akkor egyértelműen RM-et említeném (akinek egyébként ma van a születésnapja). Ha meghallok egy BTS számot, akkor mindig az ő raprészét keresem. Viszont a többiek is szimpatikusak, főleg így, hogy utánuk olvastam és rájöttem, hogy többen is példaképnek tartják a BIGBANG (kedvenc bandám) tagjait és hát nagyon kedvesnek és aranyosnak tűnnek.

Na, de térjük a lényegre, szóval a kedvenc dalaim tőlük…

1. Fake Love

Azt hiszem ez volt a tudatos “szerelem első hallásra” zene, amit a srácoktól hallottam. Az a hasmutogatás elég merészre és szexire sikeredett, ami a fellépéseken már kultusszá vált, a rajongók mindig várták, hogy meglássák a kis izmos pocakot. Természetesen nem ezért szerettem meg a zenét, hanem a ritmusa miatt. A videóklip gyönyörűsége és a dalszöveg érzékisége miatt, meg persze a tánc is nagyon bejött, ami szintén érzéki volt, de mégis energikus. Az én szememben ezt a számot, a dalszöveget és videóklipet sosem fogják überelni.

2. Dionysus

Bár ennek nincs klipje, de itt egy stage mix, amit sokszor szoktam nézni. A Dionysus szintén egy olyan zene lett, amit meghallottam és azonnal tudtam, hogy kedvenc lesz. Tetszett a fellépés, a ruhák, az őrült szöveg, amiből egy részt muszáj kiemelnem:

Kpop-bálványként született és művészként reinkarnálódott..

Szerintem elképesztő, hogy valaki ilyet kitalál. A táncról és az egész előadásról pedig ne is beszéljük, mert fenomenális. Nagyon szeretem a srácoknak ezt a zenéjét. Bár nem mutatják meg brutál mozgástudásukat mégis rohadt jók, az a lazaság, amit ebben képviselnek az nagyon menő. Megőrül tőle mindenki, csak nézzétek meg ezt a kis stage mixet.

3. Save me

Aztán itt van a Save me daluk, ami már egy kicsit régebbi és amikor hallgattam nem is tudtam, hogy a BTS az előadója. Csak szépen bedobta a youtube, majd elmentettem, mert tetszett és később észrevettem, hogy ők éneklik. Aztán egyre többször jött a kedvencek listámon és voálá, el is érkeztünk a harmadik dalhoz, amit imádok. Egy egészen egyszerű klipet kapott, amiben a srácok táncolnak egy mezőn és itt már jobban megmutatják, hogy tudnak ám. Ha jól értelmezem a dalszöveget és valószínű, hogy igen, akkor ez a szerelemről szól és #ohmygod, gyönyörű. Még jobban beleszerettem!

4. War of Hormone

Legyen már régebbi daluk is itt a listámban, mert nem csak újakat kedvelek ám. A War of Hormone egy elég ütős és rosszfiús szám lett, mármint a dalszöveget és bár a klipet is elnézve. Ezt érteni kell, szóval ha valakit érdekel a magyar-dalszoveg.hu oldalán elolvashatja. Ez egy 2014-es szám és már akkor is fantasztikusat tudott alkotni a banda, én mondjuk ezt a stílust visszavárom, kicsit viccesebb és badboys-os, ami nekem mindig is bejött. Szóval többre vágyom ebből a stílusból, tehát, ha van kedve pár ARMY-nak, akkor kommentbe dobjon be pár ilyen számot. Köszi ♥

5. I NEED U

Egy évet ugrunk, ugyanis az I Need You című daluk 2015-ben jött ki, amiben már kicsit szerelmesebbre, szakítósra vették a figurát, de mégis megmaradt az erőteljes dallam. Mint mondtam, már akkor is remek dalszövegeket kaptak/írtak, így bátran merem állítani, hogy a srácok valóban jól teljesítettek és megérdemelten kapják a mostani díjakat, sikereket és hypet. Bármennyire is utálom a túltolt bandákat, ha valami jó, azt be kell látni és a BTS valóban kiváló egy kpop csapat. Ezzel a zenével az élen, aminek egyszerűen imádom a ritmusát és a dalszöveg annyira szép.

6. DNA

A Fake Love mellett ez volt a másik zenéjük, amit szinte az egész világ imádott. Először amúgy nem szerettem. A világból is kifutottam volna, amikor a youtube bedobta. Aztán volt, hogy végig hallgattam és.. láss csodát a listámra is került. A klip a kpop világához hűen elképesztő lett, a srácok a tánccal mindig meg tudtak fogni, mert nagyon jól csinálják. A szám pedig igazi kis fülbemászó dallamúra sikeredett. Imádom azt a színes világot, amiben mozognak és azt is, ahogy élvezik minden pillanatát. Vagyis a klipből az jön le, hogy valóban szerették az egész klip forgatását.

7. Blood Sweat & Tears

A zene, aminek a címét sosem tudom megjegyezni, de a borítóképről mindig rájövök, hogy igen, ezt is nagyon szeretem. A Blood Sweat & Tears egy erőteljesebb, energikusabb és talán egy kicsit sötétebb szám, de szeretem. Vicces, mert erről sem tudtam eleinte, hogy BTS dal. A klipje valami eszméletlen lett, mint mindig. Olyan effekteket raktak bele, amitől tátott szájjal nézi az ember. Ismét kiderült, hogy nem csak az énekben, rapben vannak ott a srácok, hanem a táncban is. Nem lehet belekötni. Szeretem.. na, a klipet, az alapot és itt a refrén a kedvenc részem.

+1. Love yourself

Van ez a szóló, amit csak Taehyung, azaz V, az egyik tag énekel, de annyira beleszerettem, hogy az hihetetlen. Brutál alapja van és egy kicsit soulos (talán annak mondhatnám). Nagyon szeretem azt a szenvedélyt, amit ebben a zenében hallhatunk és a klipben láthatunk. A tánc is annyira érzéki, hogy csak ámul és bámul az ember, amikor nézi. Szerintem az egyik legjobb szóló tőlük. Különleges mindenben.

Elérkeztünk a listám végéhez, de azért még meg kell említenem a régebbiek közül a DOPE, a FIRE vagy az újabbak közül a MIC DROP és az IDOL (természetesen Nicki Minaj feattel) című dalukat, amiket szintúgy nagyon szeretek, bár nem szoktam annyira hallgatni őket.

És basszus! Elolvasva ezt a posztot.. talán lehetnék ARMY is vagy már az vagyok? Kitudja. Szeretem a BTS srácokat, persze a felhajtást, ami megy körülöttük azt nem bírom, de be kell vallani, megérdemlik. Nagyon jók és szeretem azt a stílust, amit képviselnek. Elismerésem, hogy így fel és be tudtad törni. Remélem most már egy kicsit pihenni is fognak. Ne hajszolják túl magukat… Tudjuk milyen a kpop világa… addig hajtják őket, amíg bele nem betegednek. Bízom benne, hogy náluk azért már egy kicsit másképp mennek a dolgok.

Na, de drágáim, ennyi lett volna ez a bejegyzés, most pedig kíváncsi vagyok, hogy nektek mi a kedvenc dalotok tőlük? Ide vele!

Puszi,
Ninaa

About the Author

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

You may also like these