Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 10. 20.     Ninaa    blogtober, személyes, topten     20 komment

Nagyon sok helyre szeretnék egyszer ellátogatni, de eddig inkább a külföldi élet, nyüzsgés vonzott. Azonban egyre több bloggernél olvashattam és csodálhattam meg, hogy kis hazánkban milyen gyönyörű látnivalókkal lehet találkozni. Ezek közül most csemegéztem és összeszedtem (magamnak is), hogy mely érdekes és csodás helységeket kell az életem során megnéznem. Íme az 5+1 látnivaló kishazánkból:

1. Gánti Bauxitföldtani Park

Ezzel korábban egy kedvencek bejegyzésben találkozhattatok, ahol megemlítettem egy bloggert, aki erről a helyről osztott meg oldalán mesés fotókat. Egyszerűen engem is baromira magával ragadott a kissé sivatagi, Mars hatású látnivalók.

2. Megyer-hegyi Tengerszem

Erről a helyről egy magazinban olvastam és a vízesés az, ami a leginkább vonz, bárhol is legyen az. A játékokban is mindig megcsodálom milyen gyönyörűen el tudják készíteni, mások fotóin is csak ámulok és bámulok. Szerintem ez Magyarország egyik leggyönyörűbb helye a szikláival, a vízeséssel és a tájképpel.

3. Tapolcai Tavasbarlang

Annyira imádom a képeket, ahogy végigcsónakázzák a helységet. Nagyon szépen ki van alakítva minden és nem tudok betelni a látvánnyal. Akár gyalogos útról van szó, akár kis hajókázásról, meseszép az egész.

4. Bokodi-tó és a lebegő falu

Mindig csodálkozva néztem erre a helyre és amikor először olvastam, hogy ez Magyarországon található, leesett az állam. Ritkán látni ilyen jól kialakított tavat és a lebegő falu név is nagyon találó. Mivel párom imád horgászni, tuti, hogy ő is élvezné. Én a kilátást, ő pedig a halucikat. Dupla öröm.

5. Egerszalóki Saliris Resort

Az 5. pedig a gyönyörű egerszalóki spa. Egyszerűen oda vagyok a kialakításáért, a helyszínért, az egész annyira szépséges és igazi mennyország lehet. Az pedig, hogy a Saliris név jelentése, hogy “sós szivárvány”, lenyűgöző. Nagyon jól megcsinálták, igazi turista látványosság, Magyarország kincsei közt a helye.

+1: Lillafüredi vízesés

Csak azért, mert elég közel van a lakhelyemhez, de ettől függetlenül még mindig nem látogattam el. Azt írják, hogy télen a legszebb, ami miatt remélem, hogy az idei télen el tudunk majd látogatni ide és megcsodálni a befagyott vízesést és minden csodáját, ami Lillafüreden található.

Ennyi lett volna az 5+1 látnivaló. Meséljétek el nekem, hogy ti milyen helyszínre látogatnátok el szívesen Magyarországon belül.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

20 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wikka

Nekem felkeltette az érdeklődésemet. Szivesen megnézném. 🙂 És talán meg is fogom. Japán nekem is kedvenc országom.

Jakó Judit

Szuper lista lett. A Lillafüredi vízesést mindenképpen látogassátok meg, mert a látvány mindenért kárpótol. A Saliris Resort fantasztikus. Imádom az ilyen helyeket, a top 3-ban benne van. A Tengerszem is csodás. A többit pedig pótolom, mert még nem jártam azokon a helyeken. 🙂

Virág Virgínia

Csoda helyek 😍 A Bokodi-tóra én is régóta el akarok már jutni 😃😃

Petra

Szuper helyek, fel is raktam a Megyer-hegyi Tengerszemet a belföldi bakancslistámra. 🙂

Bernadette

Jó helyeket válogattál össze, de az egerszalóki hotel pont, hogy tönkretette / tönkreteszi a csodás környezetet, az egerszalóki sódombot, mely egyre csak pusztul, mióta a hotel elszedi tőle a vizet.
Mindenütt jóóó: Egerszalók – Sódomb (mindenuttjooo.blogspot.com)

Klaudi

Húh, nagyok jó listákat hoztál te lány! 😀 Ezeken talán-talán gyerekkoromba járhattam, mivel anno rengeteg tábort rendezett, tervezet meg a sulim és így kb-re tudnám felsorolni hol jártam már eddig. 😀 Nekem is Japán az egyik kedvenc országom ahová tök szívesen eljutnék egyszer az életem során*.* Nekem is vannak helyek ahová szívesen eljutnék melyeket felsoroltál oda is egyszer valamikor. 😀 Lillafürden talán voltam, de már nem vagyok benne biztos. 🙂 Egyszer majd Szegedre szeretnék vissza jutni, mert az egy csodahely volt számomra 😀 És sajnos mindent nem tudtam megnézni 🙁 Na, majd egyszer! 😀

Klaudi

Jó, menjünk együtt japánba*-* meg úgy bárhová❤️

Eszter

Nagyon jó kis helyeket gyűjtöttél össze. Ebből kettőhöz volt szerencsém, bár egyiket rég láttam már. Imádom az efféle természeti adottságokkal megáldott helyeket. Egytől-egyig csodás. Azért szép kis országunk van 🙂

Kitti

Csodás helyek 😊 már egy párat láttunk. A többit is tervezzük.

Nekem idén Hajdúszoboszló volt a legjobb 🙂 Tavaly pedig a boldogkőváraljai és a regéci vár.

Vivi

A Megyer- hegyi Tengerszem valóban gyönyörű hely, de inkább tavasszal vagy ősszel érdemes meglátogatni. Én egy februári napon jártam ott, de akkor sajnos annyira semmilyen volt.🥲 A Lillafüredi vízesés mindig csodálatos, de leginkább nyáron, ősszel vagy télen a legszebb. 🥰 Egerszalókon is voltam már, bár az nekem kicsit csalódás volt. 🥺 A másik két általad említett helyeket én is szívesen megnézném. 🥰 Köszönöm az ajánlót.🥰