Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 04. 12.     Ninaa    blogging     15 komment

Már nagyon-nagyon régóta koptatom a billentyűzetem, de még így is megéri blogolni. Bár én sosem értem el igazi áttörést, inkább a háttérben maradtam meg, de mindig is imádtam ezt az online napló életet.

Sokan ennyi idő alatt meg is gazdagodnak a bloggerkedésből, na jó, nem biztos, hogy meggazdagodnak, de remek fizetéskiegészítéssé válhat. Persze nem szabad, hogy csak ez hajtsa az embert, nem szabad erre összpontosítani, mert hamar elveszti a varázsát és csak kolonc lesz a nyakunkon. Most elárulom, hogy szerintem miért éri meg blogolni, remélem egyetértetek majd velem.

További bloggal kapcsolatos bejegyzést ezen a linken találsz.

1. Az írás készség, a kreativitás fejlesztése

Fiatalabb koromban nagyon tréül írtam. Se pont, se vessző, felkiáltó jel is ritka volt, valamint tele pakoltam a posztjaimat smiley-kal, ami szintén nagyon csúnyán nézett ki egy blogbejegyzésben. Természetesen van, hogy most is előkerülnek a kedvenc hangulatjeleim (* . * ; ^^), de úgy gondolom kevesebbszer fordul elő. Emellett én megtanultam a szavak szinonimáit, sőt… szeretek egy-egy szó másik formájára rákeresni, hogy ne legyen szóismétlés egy mondatban. Erre szintén ügyelni kell egy bloggernek. Átlátható, értelmes írásokkal kell szolgálni az olvasónak, de közben mindig törekedni kell arra, hogy önmagunkat adjuk. Nehéz ezt összehozni, de szerintem, aki folyamatosan ír, annak sikerül mindezt megvalósítania. Emellett pedig mindannyian kreatívan fejlődünk.

2. Barátságok létrejötte

Másik dolog, ami miatt én nagyon szeretek blogolni, hogy rengeteg barátra tehettem szert a “pályafutásom” alatt. Van, akivel már több éve beszélgetünk, van akivel még csak pár hónapja, de boldogsággal tölt el, hogy egy ilyen közösség részese lehetek, ahol barátságok szövődnek. Ez igaz bármelyik más platformra is, de mégis úgy érzem a bloggerek, vloggerek világában ez sokkal szorosabbá is válhat. Legrégebbi barátnőmet, akivel már több, mint 15 éve ismerjük egymást is a blognak köszönhetően ismertem meg és többször találkoztunk már. Arra viszont mindenkit figyelmeztetnem kell, hogy vannak, akik átvernek, megbántanak, kihasználnak. Ki kell ismerni az embereket itt is, mielőtt kiöntenénk szívünket, lelkünket neki.

3. Mentsvár, önkifejezés

Amikor szomorúak vagyunk, mi bloggerek írunk. Amikor boldogsághormontúltengésünk van, akkor is klaviatúrához nyúlunk. Szeretjük megosztani másokkal az örömünket, bánatunkat, tapasztalatainkat, gondolatainkat. Én egyébként az életben nem vagyok ennyire nyílt, sőt, sokkal kevesebbet is beszélek, de ha le kell írnom, ami bánt vagy ami épp boldoggá tesz, azt mindig hosszan teszem meg. Ez egy önkifejezés és ezáltal fejlődök, fejlődünk. Fejlődik a lélek, a test, a szív, az ész… minden. A kommentekből pedig erőt merítünk, ha épp nem bosszankodunk egy-egy gonosz megjegyzésen, de úgy vettem észre, hogy a trollok elvesztek az éterben és ennek nagyon örülünk. Nincs senkinek kedve a negatív véleménnyel foglalkozni (ha az nem fejleszt).

4. Komfortzónán kívülre lépek miatta

Nagyon sok dologban sikerült megváltoztatnia a blognak, ugyanis a “versenytársak” sokszínűsége engem is arra ösztönöz, hogy próbáljak ki több és több dolgot. Például mozogjak többet, főzzek-süssek, olvassak, hallgassak meg más stílusú zenéket, nézzek meg egy olyan sorozatot, amit amúgy nem tennék, menjek el kirándulni egy helyre, vásároljam meg azt a terméket. Tehát rengeteg mindenre ösztönöz. Fejlődjek, tanuljak, építkezzek.

5. Jövedelmező (lehet)

Egy jól felépített blog jövedelmező is lehet. A SEO csodákra képes, hogy előrébb kerülj a keresőkben. Ezzel kapcsolatban Áginál, a Talks in the Corner oldalon többet megtudhatsz. A Google Ads vagy a Google Analytics remek segítséget nyújt egy kis plusz összeghez. Ebben sajnos nagyon nem vagyok jó, de ezekkel tudom, hogy kisebb-nagyobb sikert el lehet érni. Illetve, ha vállalkozást is építesz a blogod mellé/köré, szintén remek befektetés a jövőbe. Ezek miatt is megéri, hogy a billentyűzetet elkezd jobban koptatni, mint eddig tetted.

Most pedig a bloggerekhez fordulok, szerintetek miért éri meg blogolni? Egészítsétek ki a listát, ha gondoljátok, szívesen várom a Ti gondolataitokat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

15 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klaudi

Nagyon jó bejegyzést hoztál ismét a számunkra. 🙂 Én már lassan 3 éve blogolok, és szó szerint imádok, szeretek írni, még ha olykor-olykor szünetre megyek, mert nincs ihlet, se kedv. Én is szeretek másokat olvasni, inspirálódni, ötleteket meríteni és úgy tényleg mindent is. Bár szerencsére én az a típus vagyok, aki szeret új dolgokat kipróbálni, úgy hogy erre vevő vagyok. ^~^ Na, meg sokat fejlődtem, fejlődők általatok, neked pedig sokat köszönhetek a blogom miatt is és sokat tanulok tőled is Ninám❤️❤️❤️ Nagyon szeretek itt mindenkit és téged is❤️

Teljesen egyetértek a leírtakkal, kivéve hogy szerintem akkora nem nagy hiba, ha valaki kicsit többet ismétel a blogjában, mert vannak dolgok amiket máshogyan nem tudsz jobban kifejezni és akkor nem fog átjönni az egész, hogy most a blogger mire is gondol pontosan. Persze, nem azt mondom én sem, hogy tele legyen rakva ismétlésekkel, hanem figyeljünk oda amennyire csak lehetséges és tudunk is, de megértem azokat a bloggereket akik ezt nehezebben tudják megtenni, mert olyan témákat ír/írogat ami akár lehet hosszabb is. Tehát igen, figyeljünk oda, de nem baj ha megesik a ismétlések száma. 🙂 Smiley dolgokról én is leszoktam(hála az istennek) csak ha veletek beszélgettek, vagy kommentet írok, esetleg vissza válaszolok, akkor szoktam használni a smileykat, mert szerintem egy kicsit feldobja a hangulatot és mosolyt csal az emberek arcára. 🙂 A SEO nem a barátom, de igyekszem vele amennyire tudok és ki tudom tölteni a dolgokat amennyire csak lehet. ^^” Még barátkozunk, eleinte nagyon bosszantott, hogy volt egy pár piros, amit már sehogy nem tudtam javítani xD akkor elengedtem és amit tudok megteszek. 🙂 Barátság nálam is abszolút nagyon-nagyon jól alakult/alakul etéren is a dolgok, amit sose hittem hogy valaha lesznek majd barátságaim a blog miatt, megismertem egy csomó embert és mind a barátnőimnek tudom. 🙂 Téged már elég régóta ismerlek, még ha sokáig nem is tartottuk egymással a kapcsolatot, de a blog miatt köszönhetően, újra rád találtam! ❤️ S, ennek nagyon nagyon örülök! 🙂

Pénzkeresési lehetőség: Ezzel is teljesen egyetértek, hogy ne csak ez legyen a szemünk előtt, mert tényleg nagyon hamar megfogjuk utálni az egészet és abba fogjuk hagyni nagyon hamar. De kiegészítésként tényleg jól jön azoknak akik tényleg erre is vágynak, de erre nem szabad hajtani túlságosan nagyon és túlzásba sem esni vele. A másik ami legfontosabb szerintem, hogy olyanokat vállaljunk el ami tényleg mi is vagyunk, tudunk vele érvényesülni és nem csak mindent is felpakolva magunkra csak mert mindent is akarunk. Ez szerintem nem helyes, mert ezzel átvágjuk saját magunkat és a követőinket is.

Amivel bővíteni lehetne, azaz hogy Hitelesség, Őszinteség. Bár igaz, hogy a mai világban már nagyon ritka, de szerintem fontos hogy ne befolyásolni akarjunk másokat és hazudni a képébe, megvenni a kővetőinket vagy éppen a feliratkozóinkat és ugye sorolhatnám. Sok a kamu profil(legalábbis szerintem). Nem csak a nagyobbakat kellene körbe venni, hanem azokat is akik őszintén nyilatkoznak, írnak-bloggolnak és ők is megérdemlik a figyelmet, mint a 10k/100k/1000k sorolhatnám táborok.

Ne a követők, algoritmus miatt blogoljunk. Sokan ennek élnek leginkább és megerőszakolják ezt az egészet, szinte már-már betegesen követi ezt. Ez minden, csak nem élvezet akkor. Akkor tényleg az embernek erre kellene leginkább felépítenie a blogját/vlogját és szinte látni rajta, főleg vloggereken hogy már abszolút nem élvezi ezt az egészet, de muszáj címke van az arcára írva, mert ebből kap pénzt, közben persze nem tudod eldönteni hogy hazudik-e vagy sem. Stb. Persze vannak kivételek.

Eheheheh… Erről írhattam volna bejegyzés is xD most tuti mosolyogsz egy jót. 😄 Jó olvasás! Legalább kaptál egy hosszú – hosszú bejegyzést ❤️

Klaudi

Fekete-Virág Virgínia

Szuper ez a bejegyzés, teljesen egyetértek minden ponttal. Sajnos nagyon kevés időm van bejegyzéseket gyártani, de ha elkészülök egyel, mindig nagyon jól érzem magam ❤

Eszter

Igen, ez biztosan így van, én már – ahogy az interjúban is – említettem, számomra a terápiát jelenti. Kiírhatok mindent, bánatot, örömöt, boldogságot, szomorúságot. Emellett megoszthatok milyen olyan dolgot, ami engem is és talán ezzel másokat is érdekelhet. Úgy gondolom, hogy sokan különbözőek vagyunk, mind-mind más érdeklődéssel, ötlettel, amelyek inspirációt és kellő olvasást adnak a blogra látogatónak. Hiszen ha nem lennének blogok, nem is tudnánk olyan dolgokról, amelyek a világban zajlanak, amelyeket elmagyaráznak vagy bemutatják az adott év divatját. 🙂 Egyszóval fejleszt, kikapcsol, segít a tájékozódásban és kreativitást is fejleszti 🙂 Köszönjük a posztot

Vivi

Szuper bejegyzés lett! Tényleg sokféle szempontból hasznos a blogolás! 🥰 Nagyon kedves, segítőkész embereket ismertem meg általa! Emellett másoknak is tudok segíteni, ami jót tesz a lelkemnek. 🥰

Renisa

Aktuális bejegyzés. Éppen azok gondolkodom miért szeretnék blogolni és hogy mégis miért nem megy mégsem. Csodálom a kitartásod, meg hogy mindig tudsz miről írni. Számomra nehéz leleplezni magamat, még akkor is ha már nincsenek trollok és a világ túl gyors lett ahoz hogy valaki csak kötekedésből olvasson.

Bernadette

Hogy mivel egészíteném ki? Hitelesség, őszinteség 🙂

Ági

Drága Nina, nagyon köszönöm, hogy megemlítettél ebben a bejegyzésben! Számomra a SEO nagyon fontos része a blogolásnak, szerintem nincs is annál jobb érzés, mint mikor meglátod, hogy a cikkedre rátalálnak a googleben, és tényleg olvassák az emberek. 🙂

[…] de ezek a főbb, látható dolgok. Egy korábbi bejegyzésemre hasonlítanak ezek a pontok, az 5 ok, amiért megéri blogolni címűre, de ettől függetlenül meg akartam veletek osztani […]