Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 03. 02.     Ninaa    kpop, topten     0 komment

Közel másfél hónapja nem dobtam ki kpop bejegyzést. Ez egy kicsit meglepett, mert azt hittem, hogy volt a februári hónapban. Viszont nem! Csak akartam. Szóval most egy újabb kedvencek listát olvashattok tőlem, de hogy emlékeztessek mindenkit, a legutóbbi posztban a legszebb kpop vidoklipeket osztottam meg veletek. Most pedig jöjjenek a 2021-es év (szerintem) legjobb rookie csapatai!

1. PIXY

Először is a PIXY-t említeném meg, mint tavaly debütált bandát. Elmondhatatlanul tetszett az a sztori, amit a csoport köré és a debütálásuk köré építettek. Engem is tökre megihletett a boszorkányos, tündéres mese, és az, hogy minden újabb megjelenésüknél folytatták a történetet, teljesen lenyűgözött. Na nem csak ez, hiszen a hat tagú lánycsapat felüdülés volt a többiekhez képest. Hoztak valami frissességet az egész koreai zenei világba. A kedvencem a Bewitched, de a legelső, Wings című számukért is odáig vagyok. A koreográfiájukra is csak jókat lehet írni, ahogy a háttérmunkálatokra és a klip világára. A debütálásukról ráadásul írtam is egy rövid véleményt, ha esetleg még nem olvastátok:

Review: PIXY debüt (WINGS)

Tőlem 2021 legjobb rookie banda címét simán megkapták.

2. BLITZERS

Jöhet most egy fiúcsapat is, akik szintén olyan szinten leptek meg mikor debütáltak, mint a PIXY. Ez a banda a BLITZERS nevet viseli, aminek a jelentése a fiúk állítása szerint, hogy “zenei és táncos mozdulatokkal villámgyorsan feltörünk”. Nagyon jól áll nekik a rockosabb stílus és annyira jól passzol hozzá a rap és az ének rész, hogy remek szórakozást nyújt mindenféle stílust kedvelő egyénnek. Tavaly rajtuk kívül még egy hasonló műfajjal rendelkező banda is debütált, akik az Xdinary Heroes, mindkettő csapat igazi újdonsággal lepte meg a kpop mostanában ellaposodott felhozatalát. Kíváncsian várom, hogy mivel fognak még elő rukkolni.

3. PURPLE KISS

Bár a PURPLE KISS 2020. novemberében egy elő debütálást csinált, mégis az igazi megjelenésük 2021. februárjában érkezett, így simán berakhatom őket ebbe a kis virtuális listámba. A lányok már a kisebb cover videóikkal is belopták magukat a szívembe, annyira különleges a hangjuk. Aztán kiadták az első igazi zenéjüket, amivel azonnal fanná váltam. Majd ezek után folyton olyan dalokat hallhattam tőlük, ami szerelem volt első hallásra. Volt olyan, ami nem teljesen fogott meg, de valahogy mégis megragadtak és az eszemben voltak. Mindig hamar vándoroltak a kedvencek közé. ♥

4. OMEGA X

Az OMEGA X még egy olyan csapat, akiket nem lehet nem észre venni. Nagyon érdekes koncepcióik vannak, ráadásul nincs egy vezető egyéniség, nincsenek meghatározott pozícióik, ugyanis mindannyian a csoport vezetői. Ez a kpop történelemben szerintem igazán egyedi, vagyis én még nem hallottam ilyenről. Továbbá a nevük jelentése sem mindennapi, az OMEGA X a görög ábécéből származik, ami „véget” vagy „végsőt” jelent, ez pedig annyit tesz, hogy a banda a kpop iparág „végső főnöke” kíván lenni. Sok sikert kívánok nekik, kellenek az ilyen egyéniségek ebbe a zenei világba. Egyébként engem abszolút megvettek a latinosabb vonallal, mind a videoklip, mind a dal hatásos és reményeim szerint nagy jövő áll előttük. Talán a NIK nevű koreai-japán tagokból álló rookie banda az, akik hasonló stílusban mozognak és ők is igazán jók, de az OMEGA X jelenleg mindenkit elsöpört, én úgy érzem.

5. TRI.BE

Végezetül pedig a TRI.BE lánycsapat az, aki mindig tudott meglepetést okozni a tavalyi évben. A rookie banda neve „tökéletes létezést” jelent, annyira kreatívok maguk a tagok vagy a mögöttük álló csapat. Mindig baromi jó kombinációt tudnak kitalálni, ha a nevükről van szó. Egyébként koreai, japán és taiwani lányok alkotják a TRI.BE-t, a tavalyi évben több újdonsággal is érkeztek. Igazi kpop csapatról van szó, vannak olyan megmozdulásaik, amik nem átlagosak, de szerintem nem annyira tűnnek ki, mint a fentebb felsorolt csapatok. Ettől függetlenül ők is hatalmas kedvenceimmé váltak, főleg a LORO című dalukkal, de mindegyiket hallgatom még a mai napig és imádom egytől-egyig. 

Megemlíteném így csendben, hogy a bugAboo és a Billlie banda versengett az 5. helyért, mert nagyon szeretem őket, bár a Billliere csak most figyeltem fel igazán, a bugAboo-nak pedig még csak egy dala jött ki, ezért is éreztem úgy, hogy a TRI.BE-nek van helye a listámban.

Rajtuk kívül, még a következő alul értékelt bandákat kedveltem a múlt évben: Azer, MAJORS, HOT ISSUE, SKYLE, T1419, JUST B, QODES.

Nektek ki a tavalyi év meglepetése, kedvenc rookie bandája?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments