Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 03. 25.     Ninaa    ajánló, film, horrorfilm     10 komment

A következő 5 horrorfilm az, ami nekem álmatlan éjszakákat okozott. Készen állsz rá? Lesz itt kicsit kaszabolosabb, véresebb, de kísérteties, szellemes is. Remélem lesz köztük olyan, amit még nem láttátok.

Gonosz halott

A 2013-as remake számomra is elég megdöbbentő volt. Láttam az eredetit, ami egy könnyed kis vicces horror-vígjáték volt akkoriban is, most meg még úgyis. Bár azért egy-két jelenete emlékezetes maradt. Aztán csinálnak egy ilyen trancsírtombolást, ami egyébként para is lett és bahh. Nem értettem a két film között az összefüggést, kivétel a könyvet. Azonban brutál jó volt. Szóval jött a remake, amiben annyi vér van, hogy lehetetlen tőle végig nézni a filmet. Bevallom őszintén, elfordultam egy két kaszabolásnál. Én nem szeretem ezt a műfajt a horror kategórián belül, de megnéztem és azóta is van egy jelenet, ami visszatérő rémálmom. Ezért is ajánlom nektek is szívvel-lélekkel. A csavarokról meg inkább ne is beszéljünk. Már az előzetese is csak erős idegzetűeknek ajánlott.

Greta

Szeretsz jót cselekedni? Találsz egy táskát, kabátot, sálat egy járaton és vissza akarod juttatni a tulajdonosának. Összebarátkoztok, majd megszállottá válik az az illető. Mit csinálnál? Végül elkábít és elrabol, majd a saját gyerekeként próbál nevelni, valamint egy bezárt kis zugba tart. Ha meg rossz vagy? Betesz egy ládába, hogy bűnhődj. Szerintem ez alatt a pár mondat alatt rájöhettetek, hogy mennyire beteg filmről van szó és én megnéztem! Teljes mértékben megbántam, mert rémálmokat okozott. Ennek ellenére, mert egy idióta mazochista vagyok, imádtam.. szóval tiszta szívből tudom ajánlani a hozzám hasonló mazochistáknak.

A gonosz odabent vár (Within)

Egy 2016-os horrorfilm, amiben egy család új házba kénytelen költözni. Milyen meglepő, annak a helynek, ahová beköltöznek csúnya múltja van. Több ember is meghalt benne, ezért elátkozott lakásnak tartják, így a nyugodt élet, amire vágynak, egyáltalán nem garantált. Ahogy az általában lenni szokott. A család fokozatosan hall és érez valami erőt, ami aztán a közepén kiderül, hogy mégis micsoda, kicsoda. Bár be kell valljam, ebben a kategóriában nem ez a legjobb alkotás, de azért elgondolkoztatott. Elég durva belegondolni, hogy ilyesmi bárkivel megeshet, ami miatt álmatlan éjszakáim is lettek.

Rettegés háza (Ghostland)

A 2018-as horrorfilm, amiről már korábban írtam (Ghostland ajánló) egy bejegyzésben. Akkor volt a legfrissebb az élmény, de még a mai napig úgy gondolok rá, mintha tegnap láttam volna. Nagyon-nagy hatással volt rám az egész, a csavarokkal teli film elképesztően jóra sikeredett. Az előzetese csak kedvcsináló, nem biztos, hogy rá is vesz arra, hogy megnézd magát a filmet, de ha szereted a csavaros horrorokat, amiben azért lehet rettegni is, akkor mindenképpen látni kell!

A látogatás (The Visit)

Gondold el, a gyerekek elutaznak a nagyihoz, mert már rég látták egymást, de egyedül kell eljutniuk hozzájuk. Megérkezve a házhoz, boldog a család, a vakáció jónak indul, aztán valami különös dolog veszi kezdetét. A nagyszülők furcsán viselkednek, furcsa dolgokat mondanak és tesznek, majd a végén egy váratlan fordulattal minden kiderül, hogy ez miért így történt. Az a baj ezzel a filmmel, hogy ha elmondanám a sztorit, tele lenne spoilerrel és elvenné az értelmét. Így ezt csak ilyen félhomályban tudom nektek tovább adni. Aki látta, tudja milyen volt és szerintem az egyik legjobb a műfajban. Nagyon para, nagyon érdekes és a csavar, az baromira meglepett, mikor először láttam. Ez is egy kötelező darab, ha olyan filmet kerestek, ami miatt álmatlan éjszakáitok lehetnek.

Nekem ezek voltak azok, amik meglepetést okoztak és sokáig megmaradtak a fejemben, a mi lenne ha… érzéssel. Ha van olyan horrorfilm, amit szerintetek látnom kellene, kommentben osszátok meg velem :3

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

10 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amy

A gonosz halottnak csakis az eredeti verziói a jobbak – legalábbis szerintem. Azoknak kultusza alakult már ki, és pont attól jó, amilyenek 😀

A Greta érdekesnek hangzik, de mivel fizikailag is fáj nézni, hogy valaki szenved – mégha csak filmben is – nem biztos, hogy megnézném, meg hát ez a név se okoz nekem mindig örömet 😀

Az öt közül A gonosz odabent vár elég érdekesen hangzik, fel is keltette az érdeklődésemet, úgyhogy felírtam magamnak a megnézendők listájára.
Rettegés háza – szintúgy egy, ami várólistára került, már csak a leírásod és a trailer alapján.
A látogatás – Gratula, hogy spoiler nélkül felkeltetted rá az érdeklődést. Nekem sose ment XD. Már az hogy, te tudod, amit én még nem, wáh :D.

Wikka

Hűha a gonosz halottak eredetiet en is láttam es az jo volt a remaket nem láttam a többit meg nem ismerem😅 de volt ami érdekesnek hangzik 🙂

Bernadette

Inkább a szellemes, kísértetes érdekel, a véres, kaszabolósért nem vagyok annyira oda. Köszi az ajánlót!

Klaudi

Azért elolvastam az ajánlódat, de nem lettem horror film kedvelő. ^^” De örülök, hogy vannak ilyen ajánlóid is. 🙂 Nagyon jól összefoglaltad. <3

Jakó Judit

Szuper ajánló. Kedvelem a horror filmeket, illetve ami nem olyan véres. Köszi a tippeket!