Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 08. 30.     Ninaa    ajánló, személyes     0 komment

Azt hiszem már ez a bejegyzés is kell, hogy folytatódjon. Nagyon ráálltam arra, hogy mostanában nem írok személyesebb dolgokról, de azért most remélem, hogy bepótlom. Hamarosan érkezem egy haul és egy kpop kedvencekkel is, csak győzzétek kivárni >_<

Egyébként:

Kicsi változtatásokat végzek itt (is), ugyanis ebbe belekerültek anno’ a kedvenc blogposztok, de szeretnék abból is egy posztsorozatot készíteni. Remélem össze is jön a közeljövőben, de addig is szemezgessetek az első féléves kedvenceimből vagy a személyesebb posztokból.

Filmek, sorozatok, amik megfogtak a 2022-es évben

Újra néztem a kedvenceimet: a Holtodiglan, az Insidious, a Démonok között és az Annabelle összes részét, valamint az Alkonyat, a Karib-tenger kalózai és a Szürke ötven árnyalata is sorra került. Mindegyiket imádom a mai napig. Az újak közül a 365 nap első és második részén vagyok túl. Az első egész jó volt, a másodikkal már nem nagyon voltam megelégedve. Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a folytatására. A Tinder csalót is megnéztük, nagyon megdöbbentő volt az igaz történet alapján készült sztori, szeretjük az ehhez hasonló filmeket.

Új horrorfilmekkel is betáplálkoztam: Válassz vagy meghalsz, Hétvégi kirándulás, Arcátlan, Antlers, a 2020-ban kijött Fuss című alkotás, a Nő az ablakban… hosszú című sorozat is kivégzésre került. Egyszerűen imádtam ezeket. A 81-es számú archívum bármennyire is érdekelt, nem néztem végig. Elkaszálták és nem volt kedvem egy befejezetlen sorozatot nézni meg nem is volt igazából érdekes. A Vaksötét 2 isteni volt és még nagyon tetszett például az Idő című alkotás, de ezen kívül sok minden, ami a 2021-2022 évben kijött, de hosszú lenne felsorolni. Esetleg egy külön bejegyzés? Szerintem ja, az lesz majd.

Moziban is jártunk a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmen, elképesztően ütős volt az egész. Nagyon tetszett, ahogy létrehozták és mozgatták az univerzumokat. Mi párommal összekötöttük (tehát majdnem egymás után néztük meg) a Pókember – Nincs hazaúttal és úgy teljes volt a kép. Alig várom, hogy még több hasonló Marvel alkotást lássak. Sorozatok közül a Superman & Lois, a Kulcs a zárját és a Holdlovag volt még meg.

Megnéztük mesék közül a Sonic a sündisznó, az Énekelj második részét, Hotel Transylvaniát, valamint a Hibás Ron, a Pirula Panda is nagyon aranyos volt és imádtuk. Ahogy a Jégkorszak különlegességét is, amiben Buck kalandjaira összpontosítottak.

Volt még egy film, amire nagyon vártunk. Ez az Örökkévalók, de háromszor is elaludtunk rajta. Nem volt egy rossz film, de valamivel többet vártam/vártunk volna. Vagy nem is tudom mi volt a baj. A Venom 2 viszont nagyon-nagyon jóra siekredett, imádtuk az elejétől a végéig. Végül pedig még Johnny Depp vs Amber Heard tárgyalása lehet érdekes számotokra. Végig követtem az eseményt és még írtam is róla itt a blogon. Az első tárgyalásuknak a dokufilmjét is megnéztem, abban Johnny vesztett, de nem tudom hogy, de ebben az évben jól végződött neki, a nő számára viszont elég rosszul.

2022 kedvencek: Külföldi zenék

Térjünk át a kedvenc zenéimre, ehhez pedig mostanában listát is csinálok, hogy egyszerűbben megjegyezzem őket. Természetesen ez sem teljes, van, amit elfelejtek ide elmenteni, de a nagyja ebben van. Szóval az év első felében sikerült a következő újdonságokat elmentem: Nagyon szerettem Faouzia és a 4th Impact csajokat, róluk írtam az AH magazin oldalára itt és itt, ha érdekel mindenképp olvassátok el. Ismeretlenebb előadók közt kutatgattam és nagy kedvenceimmé váltak a következők: Alexia, IRAIDA, Eva Timush és Roxen. Ismerősebbek közt sokat hallgattam Camila Cabello újdonságait, valamit a Holly Molly számaira vagyok rákattanva. Közreműködésekből akadt rengeteg finomság, például Tiësto és Ava Max vagy Shakira és Rauw Alejandro. Egyszerűen szerelmes lettem a zenéikbe. Végül pedig Sabrina Carpanter és Dove Cameron dalaival zárnám a sort, mert totálisan magukkal ragadtak a csajszik. Ezek mellett pedig még rengeteg szám volt, ami bejött.

Ahogy említettem fentebb, létrehoztam egy 2022-es külföldi zenelistát, amit beillesztek, szemezgessetek belőle. ♥

2022 kedvencek: Magyar zenék

Aki nagyon emlékezetes maradt az BSW és a Tankcsapda közös száma, amit sokan biztos utáltok, főleg Tankcsapda oldalról, de én imádom. Mellettük az Azahriah & Desh közös albuma volt az, amivel teljesen le tudtak venni a lábamról és sz*rrá hallgattam őket. Rico x Miss Mood szintén hasonlóan megfogott. Utóbbi két duónak sikerült eljutnom koncertjeikre és bevallom. Istenkirály volt mind a kettő. Mellettük még az X-Faktor összerakott csaj bandájáért is odáig vagyok, azaz a The Harmonies lányokért. Szerintem ügyesek, remélem sikerül több hallgatót, koncertet, hírnevet szerezniük.

Nagyon ráfüggtem egy Miskolcról indult bandára, akik Sky Fanatic néven tevékenykednek. Mindenképp hallgassátok őket, mert eszméletlen jó raggae-ski zenével lepik meg a zene kedvelőket. Aki még számomra kiemelkedő volt, nem meglepő szerintem, hogy Essemm. Viszont Tóth Andit is egyre jobban kedvelem, ami tuti, hogy sokakat meglep. Eszméletlen amilyen ügyes ez a lány, annak ellenére, hogy mennyire kis lázadó. Mellette még megemlítem Hadas Alfrédot, akinek szeretem a hangját és a zenéit, valamint a feltörekvő Luca is magával ragad. Végül pedig az új raggae királlyal zárom a kedvenc magyar zenéim listáját, aki Novak808. Neked ki volt az, aki emlékezetes maradt a magyar palettán a 2022-es év első feléből?

A kpop kedvencek hamarosan érkeznek, de azt mindéképpen külön bejegyzésben akarom megosztani, mert ott több előadót fogok bemutatni.

A 2022 első félévének a kedvencek posztja ennyi lett volna. Osszátok meg velem a Ti kedvenceteket egy-egy film/zene/könyv témában.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments