Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 04. 03.     Ninaa    ajánló, kpop, topten     11 komment

A 2006-ban debütált eredetileg öt tagú BIGBANG idén, hosszú szünet után visszatér. A csapat a katonai szolgálatuk teljesítése miatt volt hiatuson, de a 2020-2021-es leszerelésük után továbbra sem lehetett róluk sok mindent hallani. G-Dragon a #peaceminuone nevű saját márkájával foglalkozott és több felkérése volt további, neves-híres márkától. Taeyang még bevonulása előtt feleségül vette élete szerelmét, majd megszületett a közös gyermekük és valószínűleg a családjának szentelte idejét, ami természetesen várható volt. Daesung és T.O.P élte a saját művészi életét, előbbi youtube csatornáján, utóbbi pedig instagramon. Seungri volt az 5. tag, aki 2019-ben botrányba keveredett és végül kilépett a bandából, róla nem szeretnék többet mondani, szomorú, ami történt.

Tehát a kpop királyaként is emlegetett BIGBANG április 5-én (nálunk elvileg már holnap 17:00-kor * . *) végre ismét meglepi rajongóit, valószínűleg (a képek láttán) egy újabb lassú és érzelgős számmal (készítse minden fan a zsepijét). Előtte viszont mindenképp szerettem volna írni egy TOP 10 listát, hogy számomra melyek a bestek. Egyébként nagyon nehéz volt a választás, nem hiába UB. (kedvenc banda).

10. We like 2 party

Amit sosem fogok elfelejteni, az a We like 2 party, ugyanis az MV forgatása és maga a dalszöveg eléggé elüt a dél-koreai számoktól. A videóklipet saját felvételekkel készítették el, és a srácok mindeközben ittas állapotban voltak, hogy felszabadultan őrjöngjenek. Mindig is szerettem a BIGBANG-ben, hogy igazi csínytevő tagokból áll, akik tudják komolyan is venni az életet, de sosem riadtak vissza attól, hogy valami más legyen! A We like 2 party című dalt egyébként kitiltották több showból és ritkán adhatták azt elő, ugyanis trágár szavakkal találkozhatunk a szövegben, valamit a videóklip sem mutat jó példát. Ettől függetlenül, a lemezről a harmadik legtöbbet játszott szám lett.

9. Sober

A MADE a kedvenc albumom a srácoktól, a BANG BANG BANG mellett ez volt az a szám, ami azonnal a fülembe csengett, miután meghallgattam azt. Nagyon szerettem a videóklipet, amit hozzá forgattak, igazán színes volt, vicces és maga a hangzásvilága talán kicsit másabb volt, mint a többi BIGBANG dalnak. A hiphop vonalban egy minimális rock szólamot is felismerhetünk, ami teljesen új irányt adott az egésznek. IMÁDTAM! Imádom még most is.

8. Fxxk It

Csoda, hogy előadhatták különböző show keretein belül, ugyanis a trágárság mindig egy olyan pont Koreában, ami megengedhetetlen. A YG azonban azt nyilatkozta, hogy nem fogják felhasználóbaráttá tenni a számot. Így is lett, a dal maradt olyan, amilyen, amit a rajongók, köztük én is, nagyon-nagyon szeretünk. A színes, őrült klip már hozzátartozik a BIGBANG stílusvonalához, és ahogy mindig, itt is a rap és az ének elképesztően jó összhangban van egymással. A srácok zsenik!

7. LA-LA-LA

Most pedig jöjjön egy régebbi szám, egy nagyon régebbi szám, ugyanis a LA-LA-LA 2006-ban jelent meg. Annyira szerelmes vagyok ebbe az igazi old school hiphop hangulatba. A BIGBANG mindig is ebben a stílusban mozgott, de amit a LALALA-ban hallhatunk, láthatunk az visszahozza a 2000-es éveket és még mindig sz*rrá tudom hallgatni. Ez is eredetileg trágárabb dalszöveggel volt létrehozva, de akkoriban cenzúrázták.

6. Last Dance

A Last Dance az első lassabb és érzelgősebb hangulatú dal a listámon. A bevonulásuk előtt jött ki a MADE album, amin ez a szám is szerepelt, Utolsó tánc. Nagyon féltem attól, hogy fel fognak oszlani, bár ez még most is bennem van. Nagyon régóta a pályán vannak, saját magukra is koncentrálniuk kell, de még nem akarom őket elengedni. A Last Dance mindenben felülmúlja a korábbi dalaikat. A dalszöveg a Big Bang emlékeit fejezi ki az elmúlt 10 évről és a tagok kapcsolatát a rajongóikkal. A videóklip, a live (ahogy előadják), ebben a számban minden gyönyörűen van kialakítva és megoldva. T.O.P viszi az egészet számomra (ő az, aki a végén rappel).

5. Flower Road

Még bevonulásuk előtt adták ki búcsúdalként, ahogy a fentebb említettek közül a Fxxk It és a Last Dance is egy ilyen szám volt. A Flower Road örök kedvenc marad, egy lassabb hiphop zenécske, amit nem lehet nem kedvelni. Mindenki remekel benne.

4. Haru Haru

A Haru Haru az a szám, ami amikor kijött sokáig vezette a listákat,  valamint minden idők egyik legsikeresebb kislemeze lett Dél-Koreában. Először egy kellemes zongoraegyveleggel balladaként indul, majd átalakul hip-hop balladává. A szívszorító klip és eredeti hangzásvilága miatt 2016-ban a rajongók a “Haru Haru”-t választották kedvenc számuknak, a Billboard “tapasztalati remekműnek” nevezte, valamint a Vulture-től megkapta az “évtized vitathatatlan dala” címet. Egyébként a BIGBANG egyik himnuszaként emlegetik a zenét. Számomra is ilyen érzést kelt, amikor egy koncertet nézek és felcsendül a HARU HARU egyszerűen csak visz magával és a rajongók által sugárzott szeretet a képernyők mögé is elér.

3. BANG BANG BANG

A zene, amit a legtöbb ember ismer (vagyis ismernie kéne), ugyanis volt már tiktok trend, a youtube nézettsége is elég hamar elérte az 500m megtekintést, továbbá a youtberek is élvezettel reagálnak rá. A srácok egy elég őrült koncepcióval jelentkeztek, ami egyébként szokásukká vált. Mindig van egy vagy akár több zene is, aminek a klipje vicces vagy merész.

2. Fantastic Baby

Talán a legelső zenéjük, ami miatt teljesen beleszerettem a srácokba. Aztán folyamatosan hallgattam a régebbi és az akkori számokat. A Fantastic Baby 2012-ben került ki, egy bulis, őrült dal lett, ami talán az egyik leghíresebb a fiúktól a BANG BANG BANG mellett. A Rolling Stone minden idők egyik legjobb fiúbanda dalának nevezte, a Billboard magazin pedig a “valaha volt egyik legnagyobb K-pop slágereként” ismerte el. A Haru Haru mellett ez is egy olyan dal, ami hasonló érzéseket kelt a rajongókban, bár nem a tragikus részével, hanem inkább a magával ragadással és abszolút olyan, mintha ott lennénk a koncerten, miközben csak monitorról figyeljük az eseményeket. IMÁDOM!

1. If you

Végezetül pedig a legnagyobb kedvencem. Ez az a BIGBANG dal, amit akárhányszor meghallgatok könnyes lesz a szemem. A szövege annyira gyönyörű, ahogy énekelnek/rappelnek egyszerűen tökéletes. Ez az a zene, amire valóban azt tudom mondani, hogy a legnagyobb kedvencem tőlük. A live, a srácok hangja, a dalszöveg, minden ott van. Nem is tudok többet írni erről, csak hallgassátok meg, ha egy dal van, amit a listáról meghallgattok, az ez legyen. Fantasztikus!

Nagyon nehéz volt csak tíz számot választani, hisz a srácok remekelnek. A 2ne1 bandával közös LOLLIPOP is hatalmas kedvencem, valamint a Last Farewell, a Tonight, a Badboy, a MONSTER és még szerintem simán felsorolhatnám az össze zenét, amit kiadtak. A különböző duó kombókról ne is beszéljünk, valamint a szóló zenéikről. Akartok esetleg egy olyan listát is? >__<

Egyébként ennyi lett volna ez a poszt, próbáltam rövidre fogni. Most pedig kíváncsi vagyok, hogy nektek mi a kedvenc BIGBANG dalotok?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

11 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi

Köszönöm az ajánlót! Jó kis bejegyzés lett! ☺️

Renisa

El sem tudom mondani ennek mennyire örülök. Épp a napokban gondoltam rájuk, mert nekem ők voltak a best és a katonaság után én nagyon nem is hallgattam több kpopot annyira megcsuklottam 😅 újrahallgattam a kedvenceimet és a hideg raz! ❤️ Haru haru, Sober, Blue Love song… és persze egy pár solo dal is G-től, Taeyangtól. 🥹

Jakó Judit

Köszi az ajánlót. Nem igazán ismerem, és a zenéiket sem, de mindíg igyekszem meghallgatni néhányat.

Bernadette

Köszönöm az ajánlót. Nem ismerem őket, de mindig meghallgatok néhányat, amikor ilyen ajánlókat csinálsz. Tetszett! 🙂


Klaudi

Húh… Esküszöm elolvastam ezt a bejegyzést, mert rémlet a posztod, de hogy miért nem hagytam kommentet… Na azt nem tudom. 😂 Nagyon tetszett ez a ajánló posztod is, néhányat meghallgattam, egy egy tetszett lehet majd leszedem. 🙂 Bár nem vagyok egy rajongó, de tudod hogy mindent is meghallgatok❤️🤗